Lelkiekben gazdagodott a 11.b osztály
2024. 10. 22.
Október 17-18-án lelkigyakorlaton vettünk részt osztályunkkal osztályfőnökünk, Zákányi Erika tanárnő és társosztályfőnökünk, Kőrös Henriett tanárnő, illetve Kovács András Schp. és Szabó Dániel Schp. vezetésével.
 
Az első napon, érkezés után megkezdődtek az érdekes feladatok és programok. Elsősorban különböző bizalomjátékokat játszottunk nagy lelkesedéssel, illetve résztvettünk kiscsoportos beszélgetésekben is. Ezek mind az osztály tagjainak kapcsolatát, közösségünk fejlődését erősítették. Vacsora előtt lehetőségünk nyílt őszintén beszélni társainknak és építő kritikát adni egymásnak. Ekkor kicsit komolyabb hangulatban, de annál nagyobb szeretetben osztottuk meg gondolatainkat. Ezek után este szentségimádáson vettünk részt a templomban. Sötétben, gyertyák fényénél ültünk közösen a padokban, hol énekelve, hol pedig elcsöndesedve, önmagunkban elmélyülve.
 
Korábbi döntés alapján, voltak, akik éjszakára hazamentek, és voltak, akik bent aludtak az iskolában. Ezúttal ez a tornateremben történt meg, és ez is felejthetetlen élmény volt számunkra.
 
Másnap a párkapcsolatokkal foglalkoztunk programjaink során. Kisebb csoportokban beszélgettünk a témával kapcsolatban, és megismertük a szeretetnyelveinket is. A későbbiekben két pár is érkezett hozzánk vendégként, akik meséltek a kapcsolataikról és feltehettük nekik a kérdéseinket. Végül pedig, miután búcsút vettünk tőlük, a templomban zártuk a lelkigyakorlatot egy misével.
 
Ez a két nap sokat adott nekünk, hálásan köszönjük a szervezést tanárainknak! 
 
Galik Kamilla 11.b
/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-10/1729454226178.jpg?h=793fbe26&itok=uDBiHuue
Submitted by zakanyi.erika on