2017. 11. 19.

Pénteken délután egy különleges léghajó szállt le a Piarista Iskola dísztermébe, ahol már nagyon sok iskolába készülő kisóvodás várta érkezését. A léghajó első állomása Játékváros volt, utasai pedig nem mások, mint az iskola leendő elsős tanítói. A gyerekeket és szüleiket a léghajó utaskísérői várták, hiszen a Játékvárosba történő belépéshez szükség volt egy otthonról hozott rajzra, alkotásra, amely a gyermekek óvodáját ábrázolta. A rajzért cserébe mindenki megkapta a négy alkalomra szóló léghajó bérletét, amivel bejutott Játékvárosba. Vida-Szűcs Emese alsós tagozatvezető, mint  Játékváros polgármestere köszöntötte a megjelent családokat. A léghajó a nagy szél miatt csak kisebb nehézségek árán tudott leszállni, ezért a kosárban utazó tanító nénik mind kipotyogtak, volt aki árokba esett, volt aki zsákba szorult közülük vagy egyenesen az utazóláda mélyén kötött ki. A nagy zajra felfigyelt Attila atya eljött ő is, hogy megnézze mi történik Játékvárosban. 

Ezután a város különböző részein játszhattak tovább a gyerekek, amelyek a következők voltak:

  • Okoska köz 
  • Szökdelő körönd
  • Digitális utca
  • Érzékelő sétány
  • Teázó megálló

Az Okoska közben logikai játékokat próbáltak ki a gyerekek, míg a Szökdelő köröndön akadálypálya várta őket. A digitális utcában táblagépek segítségével memóriajátékokat játszottak az ovisok, az Érzékelő sétánynak átalakított színpadon pedig minden érzékszervükre szükség volt ahhoz, hogy a sötét labirintusból kijussanak a térre. A játék közben elfáradt utazókat igazi piár tea és pogácsa várta a teázó megállóban, a szülők itt tudtak érdeklődni a tanítóktól az iskoláról, osztályokról, programokról.

A léghajó következő megállója Csengettyűhegy lesz, 2017. december 15-én, pénteken délután fél ötkor, amelyre szeretettel várjuk a léghajó kis bérleteseit és családjukat a Piarista Iskola dísztermébe.

Vida-Szűcs Emese

Játékváros polgármestere

 

Submitted by vidaszucs.emese on