2020. 07. 29.

Július 23-25-én látogatást tettünk a szlovákiai Trencsénben, ahol piarista gimnázium is működik. Az iskola nyolc osztályos gimmnázium, itthoni fogalmakkal 6-13. évfolyamokba járnak oda a diákok, ott az "alsó tagozat" öt évfolyamos. Az iskolával a 2015-ös chilei konferencia óta tarjuk a kapcsolatot, velük kezdtük az argentin-szlovák együttműködést pár éve, és idén a távoktatás idején a nemzetközi videokonferenciákba is bekapcsolódtak a végén.

Gabriela Zelíková tanárnő fogadott minket, akivel régóta tartjuk a kapcsolatot. Szombaton Silvia Baginová igazgatónével is találkoztunk.

A bő két nap alatt azon kívül, hogy a várossal és környékével ismerkedtünk, az együttműködés lehetőségeiről egyeztettünk. A trencséni iskola is lát lehetőséget a nemzetközi videokonferenciák nyelvoktatásba építésében angolból, de akár német nyelvből is. Emellett az Erasmus pályázatok során való együttműködések lehetőségéről is egyeztettünk. Ősszel beadható akkreditációs pályázat, ami tervezhetővé teszi évekre az Erasmus források elérését, megkönnyítve a közös tervezést.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on