2023. 04. 14.

2023. április 14-én Gloria Ruiz, a spanyolországi Emaús piarista provincia pedagógiai vezetője tett látogatást iskolánkban. Előtte kedden és szerdán a Tartományfőnökség munkatársaival és a magyarországi piarista iskolák igazgatóival, tartományi vezetőkkel találkozott Budapesten, és a budapesti iskolánkat is meglátogatta. Csütörtökön a szegedi iskolánkban tett látogatást, este érkezett Kecskemétre.

A városnézésen kívül találkozott a vezetői csapat tagjaival, a Piarista Testvériség kecskeméti tagjaival, bemutattuk neki az iskolát, tájékoztattuk az iskola működéséről, kihívásairól, fejlesztési irányairól.

Találkozott az idén Erasmus plusz program keretében hosszú távú diákmobilitáson résztvevő diákjainkkal az igazgatói irodában, ahol a diákok meséltek tapasztalataikról. Ennek vezérfonala a tanulási eredmények szemlélet volt: a diákokat arra kértük, hogy csendben öt percben gyűjtsék össze, hogy milyen tanulási eredményeik voltak tudás, kompetencia, attitüd és autonómia terén. Közben mi magunkban kérdéseket foglalmaztunk meg. Ez után számoltak be egymást váltva a diákok az egyes területekről, majd válaszoltak a felmerült kérdésekre.

Ezt követően betekintettünk a negyedikesek Öveges Diáklaborban zajló foglalkozásába is, majd Gloria Ruiz egy tizedikes csoport angol óráján vett részt Bukovszki Erika tanárnővel. Ellátogatott az óvodába és a felső tagozatra is.

Egyeztettünk a nemzetköziesítési terveinrkől és az Emaús provincia ezirányú terveiről is.

Az Emaús provinciával az utóbbi években erősödik az együttműködésünk, és azt reméljük, ez a látogatás is segít az ebben való további fejlődésben.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on