2010. 11. 18.
A "Tevékeny Szeretet Iskolája" (TESZI) programunk keretében minden 10-ikes diákunk valamilyen karitatív szolgálatot vállalt erre a tanévre. Az egyik 5 fős csapat a Nyitnikék Idősek Klubjának tagjait látogatja rendszeresen. A mostani alkalommal négyen (Tanács Márk, Kósa Norbert, Kara Bálint és Perényi László) látogattak el a Margaréta utca 2. szám alatti intézménybe, hogy együtt lehessenek az idős emberekkel.

Először az ottaniak beszéltek magukról, melynek során elmesélték, hogy mikéképp zajlik az élet az idősklub falai között. Elmondásuk szerint a legtöbb nyugdíjas ember azért látogatja az intézményt, mert magányosan élnek otthonukban. Fontos számukra, hogy tartozzanak valamilyen közösséghez. Ezenfelül a sok-sok változatos és színes előadás, program is vonzza őket, melyeket a klub szervez számukra. 

Néhány idős ember nagyon őszintén és mélyen beszélt az életéről. Megható volt hallaniuk a diákoknak, hogy milyen bizalommal vannak irányukban, valamint hogy milyen hálásak látogatásukért. 

A találkozó vége felé diákjaink gitáros énekekkel kedveskedtek az idős klubtagoknak, akik édeséggel ajándékozták meg látogatóikat. 

Nagyon büszkék vagyunk fiataljainkra, akik sok elfoglaltságuk mellett rendszeresen időt tudnak szakítani az év elején vállalt szolgálatukra. Az "élet iskolájában" minden bizonnyal legalább olyan fontos ismeretekre, tapasztalatokra tesznek szert, mint az iskolapadban.

Nagy Attila SchP mentortanár

 

Submitted by nagy.attila on