A Lánglovagok munkája
2024. 10. 25.

A 3.b osztállyal a környezetismeret órához kapcsolódóan látogattunk el a Tűzoltóságra.

Tavaly októberben költöztek az új helyre, a Tűzoltó tó mellé, a Külső-Szegedi útra. Itt szép, modern, tágas helyen készülhetnek, pihenhetnek a csapat tagjai. Reggel 7 órától másnap 7 óráig dolgoznak a tűzoltóink. Ha nincs riasztás, folyamatos képzésekkel töltik az időt.

Először a Csapat emlékhelyét tekintettük meg. Ott megtudtuk, hogy Kecskeméten az 1870-es évek óta van állandó készültség. Nagyon tetszettek a gyerekeknek a tűzoltóautó makettek, amelyek követik az autók fejlődését.

Aztán a szertárban megismerkedhettünk a különféle, speciális autókkal: a kiemelt műveleti szolgálat autójával (nagyobb káreseményekhez mennek irányítani), az erdőszer terepjáróval (erdőtűz esetére), műszaki szerrel (műszaki mentéshez, favágáshoz, épület-, és állatmentéshez), fecskendő autókkal, vízszállító autóval (egyszerre 2000 liter vizet tud szállítani) és a nagy létrával, a brontoskylifttel.

Érdekes volt számunkra a kikészített csizma és ruházat. Riasztás esetén gyorsan tudnak így öltözni a tűzoltók.

Miközben nézelődtünk, hirtelen megszólalt a riasztó. De nem egy sivító csengőhang, hanem a Karib-tenger kalózai film zenéje. A rudakon pillanatok alatt leereszkedtek a csapat tagjai és két percen belül 5 autó hagyta el a szertárt.

A gyerekek nevében is köszönjük a lehetőséget, hogy megismerkedhettünk lánglovagjaink munkájával. Hazatérésünk után a gyerekek lerajzolták a megismert tűzoltó autókat.

Máj Judit és Rimár Zsuzsanna tanítók 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-10/20241024_095648.jpg?h=665ae052&itok=1zgBEEC1
Submitted by rimar.zsuzsanna on