2012. 05. 15.

Az idei évben immáron tizenkettedik alkalommal került átadásra az oktatás és tudomány bőkezű mecénásaként ismert Kunszt József érsekről nevezett díj, melyet minden évben Kunszt József kinevezésének évfordulóján három pedagógus kaphat meg. Az idei ünnepség 2012. május 15-én, kedden 16.00 órakor kezdődött Kalocsán, a Katona István Házban. 

Pedagógusi munkásságának elismeréseképpen, iskolánk részéről Weninger Endréné kolléganőnket terjesztettük fel a neves díjra, amit Bábel Balázs érsek atya adott át. Az ünnepi beszédet Udvardy György pécsi püspök, a díjazottat méltató beszédet (laudációt) Nagy Attila SchP ig. mondta. A rendezvényen a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola énekkara lépett fel, amit ünnepi fogadás és agapé követett az érseki palota dísztermében. 

Szeretettel gratulálunk Weninger Endréné kolléganőnknek, Erzsike néninek a díj átadása alkalmából. 

*   *   *  

Weninger Endréné laudációja a Kunszt József-díj átadásakor

A kecskeméti Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon igazgatójaként szeretettel köszöntöm Weninger Endréné, Erzsike kolléganőnket itt, Kalocsán, a Katona István ház kápolnájában. Nagy megtiszteltetés intézményünk számára, hogy egyik kedves munkatársunk kaphatja az idei tanévben a Kunszt József-díjat, amit ezúton is megköszönök érsek atyának. 

Weninger Endréné kolléganőnk diplomáját 1975-ben a Pécsi Tanárképző Főiskola, magyar-angol szakán szerezte. Azóta folyamatosan Kecskeméten tanít. 1994 óta iskolánk meghatározó pedagógus egyénisége, a Piarista Általános Iskola felső tagozatának aktív tagja. 15 éve főszervezője a kecskeméti városi angol versenynek, melyen diákjai mindig kiválóan szerepelnek. Osztályfőnökként példamutatóan oktatta, nevelte diákjait, akiket a magyar és angol tantárgyak mellett hittanra is tanított. A piarista iskolában régóta híres és magas színvonalú diákszínpadi életet számos emlékezetes színi előadás megrendezésével gazdagította. A magyarság iránti erős elköteleződését mutatja azon igyekezete, hogy a határon túli nemzettársainkkal testvériskolai kapcsolat keretein belül tarthasson kapcsolatot tanulóifjúságunk. Felvállalván a piarista hagyományokat, számtalan ifjúsági tábort és kirándulást szervez diákjainak. Sokat köszönhetünk kolléganőnknek tantestületünk közösségi életének építése, mélyítése terén is.

Weninger Endréné kiváló szakmai felkészültséggel, 37 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik. Mint embert formáló nevelő, mint szaktárgyát tanító tanár, példát mutat gyermekszeretetével, szakmai felkészültségével, önzetlen áldozatvállaló személyiségével. Tanári pályáján nemcsak azt tartja fontosnak, hogy kiemelkedő képességű tanítványait a legmagasabb szintre emelje, hanem azt is, hogy az önhibájukon kívül lemaradókat felzárkóztassa. Mindezt a munkát pontosság, és igényesség, a gyermekek iránti szeretet jellemzi. Elkötelezett keresztény életet él. Erős támasza iskolánknak mind a nevelés, mind az oktatás területén. Kimagasló pedagógusi munkája elismeréseként 2002-ben Kecskeméten városi pedagógus jutalomban, 2006-ban pedig az Év Pedagógusa kitüntetésben részesült. 2007-ben megkapta a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát.

Mindezeket a felsorolt erényeket, eredményeket megköszönjük kedves kolléganőnknek, és szeretettel gratulálunk a Kunszt József-díj elnyeréséhez. Életére, pedagógusi szolgálatára a továbbiakban is Isten áldását kérem.

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on