2018. 05. 02.

Az április 23-tól április 27-ig tartó ’Fenntarthatósági Témahét’ projektbe iskolánk is bekapcsolódott. A felső tagozatos diákok néhány természettudományos tanórán tematikus anyagokat dolgoztak fel, többek között az országos ajánlásnak megfelelően, az ételek alapanyagainak forrásaival, és az élelmiszer-hulladék felmérésével kapcsolatosakat. Több osztály kipróbálhatta tudását a fenntarthatósági fogalmak ismeretéről, egy erre az alkalomra készült Kahoot játékkal. A ZöldOkos Kupa a témahéthez kapcsolódó, országos fenntarthatósági tudásversenyén felső tagozatos diákjaink már korábban indultak. A verseny a fenntarthatóság különböző izgalmas témaköreit érintette: környezetbarát háztartás, tudatos vásárlás, energiatakarékosság és természetvédelem. Számos tanulónk használt elemeket, akkumulátorokat gyűjtött, ezzel is hozzájárulva környezetünk megóvásához.

A gyerekek a témahéten laborfoglalkozásokon, valamint iskolai természettudományos vetélkedőn is részt vehettek. A vetélkedő évfolyamonként különböző írásbeli feladatsorokból állt, valamint a csapatok egy-egy kiselőadással készültek erre az alkalomra, mely a csapat évfolyamára vonatkozó témáról szólt.

A digitális faliújságon a globális problémákra hívtuk fel a figyelmet, különösen arra, hogy mindannyian felelősek vagyunk a környezetünk védelméért.

A programokat a természettudományi munkaközösség tagjai szervezték.

Submitted by bertus.annamaria on