2022. 10. 17.

2022. október 7-én, pénteken egy rendhagyó tanórának lehettünk részesei. A Középiskolai MTA Alumni Program keretein belül érkezett hozzánk Dr. Komáromi László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója, egyetemi docense, az egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja.

A program célja, hogy öregdiákok tartanak előadásokat korábbi intézményeikben, vagy akár más hazai és határon túli iskolákban, a tudományok, a kreatív gondolkodás, valamint a kutatás népszerűsítésének céljából.

Vendégünk magas színvonalú, azonban az avatatlanok számára is kitűnően érthető előadást tartott a közvetlen demokráciáról, annak intézményeiről és gyakorlati alkalmazásáról. Megismerhettük többek között a demokrácia és a népszavazások főbb kategóriáit, valamint ezek jelentőségét, némi humorral, érdekességekkel és hasznos példákkal kiegészítve. Ezen kívül betekintést nyerhettünk a történelmi korok nagy államainak működése mellett a modern, jelenkori politika részleteibe, és szó esett a képviseleti demokrácia előnyeiről és hátrányairól is.

Természetesen a témát, illetve a PPKE-t érintő kérdéseink sem maradtak megválaszolatlanul.

Bányai Barnabás 12. B

 

Submitted by sipocz.brigitta on