Közösen készülünk az új tanévre
2023. 08. 27.

Augusztus 21-én gyűlt össze a nevelőtestület a nyári szabadság után, hogy közösen megkezdjük a készülést a szeptember 1-jei tanévkezdésre. A készülésben sok egyéni tevékenység is van, de az együttműködés is elindult. Az óvoda már ügyeleti rendben nyitva is tart.

Hétfőn bemutattuk az új munkatársakat, és áttkintettük a két hét teendőit. Szerdán a gimnázium és az általános iskola tantestülete külön is találkozott, és addigra a tanév rendjéről szóló BM rendelet is megjelent.

Csütörtökön szakmai műhelymunkát tartottunk projektpedagógia témában. Az előttünk álló tanévre is tervezünk projekthetet, de immár jelenléti formában. Erre készültünk, folytatva és gyakorlatba ültetve többek közt az Erasmus plusz projektek keretében megismert módszetranokat, főképp a katalán piaristák SUMMEM projektjének kereteit, módszereit.

Pénteken, Kalazanci Szent József ünnepén lelki napon vettünk részt, melyet Szabó Dániel piarista atya, új kollégánk vezetett. Kalazanci Szent József életútjának helyszínei kapcsán beszélt a rendelapító életéről, tevékenységéről, és adott szempontokat a kiscsoportos beszélgetésekhez. A lalki napot a templomban fejeztük be. Sokan részt vettünk este az ünnepi szentmisén, ami egyben Görbe László és Holczer József atyák aranymiséje is volt.

A következő hét is a felkészüléssel folytatódik. 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-08/20230824_102557.jpg?h=95d82702&itok=U2o20uDN
Submitted by mikulas.domonkos on