2011. 04. 22.

Az amatőr bajnokságot az idén két fordulóban, két helyszínen és két különböző időben rendezték meg városunkban. Az első forduló 2010. december 3- án pénteken volt. Az ellenfelek sorait az Kodály Zoltán, a Bányai Júlia, a Református Gimnázium és a Gáspár András SZKI tanulói alkották. Az első fordulón az ÉZI-vel és a Gáspárral mérkőztünk meg, ahol a Gáspár csapata fölött szoros meccsen sikerült diadalt aratni. Az ÉZI csapata ellen meccs volt az első, ahol vereséget szenvedtünk, a második félidei rendkívüli jó játék ellenére is, hisz az első félidőben túl sok pontot kaptunk, amit már nem sikerült felülmúlni a második félidőben. A következő fordulóra tehát már csak két csapat várt ránk.

A második fornuló 2011. január 24-én hétfőn került megrendezésre, ahol már csak a bányaisok és a refisek vártak ránk, hogy összemérjük erőnket. A bányaival nagyon jó meccset sikerült játszani. A játék idő végéig szoros volt a küzdelem, de sajnos a végén az ellenfél jobban bírta és felülkerekedtek rajtunk. A refisek ellen viszont egy könnyű játék keretében győzelmet aratunk.

Az amatőr bajnokság zárásaként a harmadik helyet sikerült csapatunknak megszerezni, amit véleményem szerint száz százalékig megérdemeltünk. Sőt egy kicsit összeszedettebb játékkal és több koncentrációval, na és persze kicsit több szerencsével tovább is juthatunk volna. Mégis a csapat rengeteget fejlődött az elmúlt évben és bízom benne, hogy a jövőre sem lankad a srácok lelkesedése, hisz ha így folytatják bajnokságra esélyes csapatunk lesz.

A következő erőpróbánk a Pesten rendezett KIDS kupa lesz (2011. május 20-22),  ahol a csapat szerintem nagyon jó esélyekkel indul. Itt az újabb lehetőség, hogy a játékosok mindent beleadva megmutassák, hogy igenis képesek győzelmet aratni akár szoros meccseken is.

Sok kitartást a felkészüléshez, az edzésekhez!!!

 

Csikós Tamás kosárlabda edző

Submitted by nagy.attila on