2013. 04. 26.

 

Nyolc kórus részvételével zajlott a nagykanizsai Piarista Iskola által megrendezett Katolikus Iskolák Kórustalálkozója. Pénteken délben érkeztek a kórusok Budapestről, Kecskemétről, Budakesziről és a horvátországi Zadarból. A Hevesi Sándor Művelődési Központban ünnepi fogadásra került sor, amelyet Fliszár Károly atya, a Felsővárosi Templom főesperese rendezett a kórusok számára. A vacsorát követően bemutatkozott a Horvát Kisebbségi Önkormányzat tamburás zenekara, akik horvát és magyar népdalokat is előadtak - óriási sikerrel - nagyon jó hangulatot teremtve.

Ezt követően egy kis ki-mit-tud-ra került sor, ahol bemutatkoztak a kórusok tehetségei: láttunk bűvészbemutatót, latin versenytáncot, hip-hop táncot, szólóéneket, gitárszólót. Az est egy táncházzal zárult, ahol a táncokat diákjaink tanították be.

Másnap szombaton 10 órakor kezdődött az ünnepi koncert, ahol nyolc kórus adta elő tudása legjavát. A végén közös előadásra is sor került a templomban, majd az utcán is. Ebéd után a kórusok vegyes csapatokban városismereti vetélkedőn vettek részt, majd 17 órától színes egyenpólós utcai felvonulás kezdődött, amely egy Erzsébet téri koncerttel fejeződött be. A koncert résztvevőit Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte. Az est a Medgyaszay Ház dísztermében folytatódott egy szülők által készített agapéval és egy későre nyúló vidám táncos esttel. 

Kecskeméti kórusunk szerepléséről ITT látható filmfelvétel.

 

Submitted by nagy.attila on