2013. 05. 01.

 

Kedden délután négy órakor rövid bevezetővel és a programok kihirdetésével indult útjára az idei közösségi nap. A csapatok tagjainak sorsolásában a kollégium Diákönkormányzata, a PIÁR KVÍZ (vetélkedő) lebonyolításában pedig a HELPI (Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda) önkéntesei voltak a segítségünkre. A vetélkedőben a csapatoknak a több területet érintő tárgyi ismereteken kívül ügyességre, erőre, gyorsaságra és némi szerencsére is szükségük volt. A bográcsban főzött pörkölt elfogyasztása után tábortűz mellett énekeltük a magyar könnyűzene gyöngyszemeit, majd a város főterén igyekeztünk mécssekből kirakni a Piarista iskola, és a Ward Mária Leánygimnázium címerét. Az estét rövid városi sétával és filmnézéssel zártuk.

Szerdán délelőtt a város különböző pontjain felállított állomásokon ügyességi feladatok vártak ránk, majd a Kiskun Hagyományőrző Egyesület barantásainak bemutatóját néztük meg az iskola Czollner téri épületének udvarán. A bemutató végén ki is próbálhattuk az íjászatot, botvívást és a bátrabbak a karikás ostort is a kezükbe vehették.

Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a nap sikeréhez:

  • A Helpi munkatársainak és önkénteseinek (Buknicz Éva Orsinak, Dórinak, Zsaninak, mind a két Lucának, Gyöngyvérnek, Ildinek, Nikinek, Vaninak, Vikinek, Gábornak, Istvánnak, Jencinek és Paulnak).
  • Molnár Pálnak és a Kiskun Hagyományőrző Egyesület csapatának.
  • Kollégáimnak és a diákoknak, példaértékű lelkesedéssel vettek részt a rendezvényen.

Ábel István, kollégiumvezető 

 

 

Submitted by nagy.attila on