2018. 11. 28.

2018. november 28-án tartottuk a megújult kollégium átadó ünnepségét. 

Igazgatói köszöntő után Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára mondott beszédet. Ebben felidézte piarista emlékeit, azt is, mikor kiránduláson kollégiumunkban szálltak meg. Beszélt arról az értékről, amit az egyházi, piarista iskolák adhatnak a társadalomnak.

Ezt követően Labancz Zsolt tartományfőnök úr is felidézte a kollégiumhoz fűződő diákkori és tanárként szerzett tapasztalatait, és szólt arról is, hogy a piaristák felelőssége túlmutat saját intézményeinken, felelősnek érezzük magunkat sokak, lényegében minden diák neveléséért. A Piarista Rend kész megosztani azon fejlesztések eredményeit, amelyeken jelenleg is dolgozik.

Tartományfőnök úr beszéde után tizenkettedikes diákunk, Menyik Bence Sík Sándor: Örökösök című versét szavalta, majd Eszik Adrienn, Papp Kincső, Marozsi Ádám és Papp Mátyás, a Kecskemét Táncegyüttes tagjai mezőségi táncot mutatnak be.

Ábel István tanár úr, a kollégium vezetője a kollégium történetéről, rég- és közelmúltról, valamint az átalakítás folyamatáról, részleteiről mesélt, majd a Diákszínpad tavalyi produkciójából, Kovácsházi István- Drimál István Rohamivók c. muscaljéből adták elő diákjaink az "Igazgató dalát", szólót énekelt Horváth Gergő.

A diákok műsorát Hegedűs Judit és Turjánszkiné Tapodi Katalin tanárnők állították össze és segítették.

Az ünnepség zárásaként tartományfőnök úr megáldotta az épületet, majd a megjelentek egy séta keretében megtekintették a felújítás eredményét.

Submitted by mikulas.domonkos on