2009. 11. 25.

Az általános iskola Diákönkormányzata Farkashalmi Erzsébet tanárkoordinátor segítségével emlékezetes teadélutánt szervezett, melyre a diákokon kívül meghívtak piarista atyákat, tanárokat, öregdiákokat és szülőket egyaránt.

Az együttlét elején egy kedves színpadi epizódot mutattak be a gyerekek, amiben elénk idézték a Kalazanci Szent József korabeli Róma szegénynegyedeinek nyomorát, a kegyes iskolák megalapításának történetét. 

Ezután játék, vetélkedő és eszem-iszom következett, majd mozielőadás, melyben egy 5 évvel ezelőtti diákszínpadi előadás felvételét mutatták be újra, megszemlélvén a diákszínészeket, hogy mennyit változtak az azóta eltelt idő alatt.

A jelenlévő öregdiákok mesélték el ezt követően élményeiket diákéveik kedvenc piarista tanárairól.  A cserkészek sem hiányozhattak a délutánról, akik megénekeltették és megtáncoltatták a jelenlévő vendégeket. 

A teadélután végén oklevelek átadására került sor, mellyel a diákönkormányzat a meghívott öregdiákok "legkiválóbb" tulajdonságát jutalmazta meg. Ezek után már nem maradt más hátra, mint egy kis áldomás: a felnőttek pezsgővel, diákjaink pedig kölyökpezsgővel telt poharaikat emelték koccintásra.

 

Submitted by nagy.attila on