Kirándulás a Csillagsövény labirintusba
2024. 06. 19.

32 alsó tagozatos tanulóval, felsős és gimnazista segítőkkel indultunk útnak hétfő reggel az Ópusztaszer mellett lévő Csillagösvény sövénylabirintusba. Nagyon készültünk a gyerekekkel a kirándulásra, tanulmányoztuk a labirintust és mi is készítettünk különböző formájú és nehézségű útvesztőket. Mindenki megtervezte és megrajzolta a saját névjegykártyáját, amit magunkkal vittünk az útra. A nap fő célkitűzése volt a 3,5 km hosszúságú sövényfalakból álló, csodaszarvast mintázó labirintus bejárása. A tematikus labirintus komoly kihívást jelent gyereknek, felnőttnek egyaránt, viszont a különböző témákban feltett furfangos kérdésekre adott jó válasz a helyes irányba viszi tovább a barangolót. 5-6 fős csapatokba verődve kanyarogtunk a sövények között, néha zsákutcába értünk, aztán a hidakat megmászva végül kiértünk a labirintusból. Az élménypark többi játékát is kipróbáltuk a nap folyamán, mindenkinek lett kedvence. Délután számháborúztunk, a gyerekek megismerkedtek ezzel a csapatjátékkal is. A hazaindulás előtt előkerült a gyerekeknek megígért meglepetés, egy-egy színes buborékfújó került a zsákjukba.

Kalandos, vidám és egyben ismeretszerző kirándulásunk végén megállapodtunk abban, hogy jövőre is útnak indulunk egy hasonló felfedező túrára.

Vida-Szűcs Emese, gyógypedagógus

 

Szeretném megköszönni Paróczai Béláné gyógypedagógus kollégám segítségét, köszönjük a 7.b-s tanulók munkáját: Tóth Luca, Vujasin Nina, Kökény Csaba. Köszönet illeti a gimnazista segítőket, Lajos Eriket és Nyilas Ferencet, a szülői segítséget, amit Borbély Bettitől kaptunk.

Köszönjük a Koháry István Alapítványnak a támogatást, valamint az autóbuszt Borbély Csillának, a nagyszerű úticsomagot az iskola konyhájának. 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-06/1718784037820_2.jpg?h=d131f91d&itok=SvKJvpcI
Submitted by vidaszucs.emese on