2010. 10. 25.

Október 13-án, szerdán az osztályommal tanulmányi kirándulásra indultunk Budapestre. Segítségemre Végh József, a gyerekek alsós napközis tanítója és iskolánk német vendégtanára, Susanna voltak.

Először a földrajz és biológia tantárgyakhoz kapcsolódva ellátogattunk a Füvészkertbe és megcsodáltuk a Pálmaház trópusi növényeit. Tanítványaim közelről figyelhették meg a pálmákat, bambuszokat, a banánt, kaktuszokat. Nagy szerencse ért bennünket, mikor megláttuk a Viktória vízinövény csodálatos virágait. A különböző rovarevő növények közül a kancsóka volt a legkülönlegesebb.

A következő utunk a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe vezetett. A 7. osztály történelem, irodalom és ének tananyaga a reformkorral foglalkozik. Ezért idegenvezetőnk olyan síremlékeket, mauzóleumokat mutatott meg nekünk, amelyekben ennek a kornak híres költői, politikusai, zeneszerzői nyugszanak. Közülük Vörösmarty Mihály, Arany János, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Batthyány Lajos, Erkel Ferenc emléke előtt adóztunk.

Délután a Pálvölgyi cseppkőbarlangban túráztunk. Mivel gyönyörű időnk volt, így a gyerekek sokat szaladgálhattak a barlang előtti téren.

 

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika osztályfőnök

Submitted by nagy.attila on