2013. 04. 30.

 

Hosszú verseny vegyes eredményekkel

Nagy reményekkel vágott neki a hosszúra nyúlt budapesti versenynek iskolánk mind az öt tornacsapata. Ami a rendezés szempontjából hátrányos volt, hogy a legnagyobbak (V- VI. korcsoport) kezdték meg egyéni versenyüket és a legkisebbek (I-II. korcsoport) versenye zárta a napot. A helyszín torna szempontjából maga volt a paradicsom, hiszen a Budapest Tornacsarnok a magyar tornaválogatott edzőcsarnoka is egyben, ahol egyebek mellett olimpiai bajnokunk, Berki Krisztián is edz.

Az V- VI. korcsoport versenyében Langó Zoltán (9.b) kiváló gyakorlataival két szeren (talaj, ugrás) is ezüstérmet szerzett, összetettben pedig a 10. helyen végzett. Hasonlóképpen Pintér Dávid (11.b) is remekelt: az ő eredménye ugráson 7., egyéni összetettben a 11. helyre volt elég.

III-IV. korcsoportban két csapattal is indultak a lányok, méghozzá rendkívül erős mezőnyben. Az „A"csapat jobban is szerepelhetett volna, ha a versenybíróság nem köt bele Ward Máriás diákigazolványokba, nem kis aggodalmat gerjesztve ezzel a csapaton belül. Ezek után az „A" csapat a 10., míg a „B" csapat 13. helyezést szerezte meg.

A nap végén következett a legkisebbek versenye, akik már kellően fáradtan álltak rajthoz, mivel a körülményeket teljes mértékben kihasználva alaposan kiugrálták magukat. A végeredményt tekintve a II. korcsoportos lányok 13., az I. korcsoportosok 9. helyezést értek el.

Ezúton köszönet a verseny közbeni segítségért az alsós lányok jelenlévő szüleinek: Glajné Anikónak, valamint Szabó Zsóka, Fazekas Adrienn és Kovács Adrienn édesanyjának.

Hack Tamás tornaedző

 

Submitted by nagy.attila on