2013. 07. 10.
Július első hetében Balaton körüli kerékpártúrán vehettek részt iskolánk diákjai. A biciklitúra
a TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0223 jelű uniós pályázat támogatásával jött létre.
  
Július 1-jén Kecskemétről vonattal érkeztünk a siófoki vasútállomásra, ami a biciklizés kezdő- és egyben célpontja is volt. Az első nap Balatonföldvárig tekertünk. Útközben lehetőség volt fürdeni, de megnéztünk néhány balatoni kikötőt, köztük a Szántódi révet is.
A második nap a déli parton bicikliztünk végig. Balatonszárszón megálltunk a József Attila
Emlékháznál, délben Fonyódon strandoltunk. Este a nagykanizsai piaristák balatonberényi üdülőjében szálltunk meg, nem messze attól a nyaralótól, ahova a vitorlástábor résztvevői érkeznek majd a hónap közepén.
Kitérővel folytatódott a túra. A leghosszabb tekerési napon a Kis-Balatonhoz látogattunk el. Zalavárnál a látogatóközpontot néztük meg. Déli pihenőhelyünk Keszthelyen volt, majd délután Szigligetre kerekeztünk. A szállások közül itt kellett a legmagasabbra feltekernünk.
A következő nap a szigligeti vár megtekintésével indult, ahol várjátékokat is láthattunk. Délben a zánkai Új Nemzedék Központ szabadstrandján fürödtünk. Az esti célpont Aszófő volt.
Újabb emelkedők vártak ránk az utolsó előtti napon. Aszófőről a Tihanyi Bencés Apátsághoz tekertünk reggel, majd a Belső-tónál a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Levendula Ház Látogatóközpontját néztük meg. Balatonfüred sétányain és Alsóörs strandján deleltünk. Szállásunk Balatonkenesén volt.
A szombati záró napon még egy kiadós emelkedőt kellett megmászni Akarattyánál, de a magasparti kilátásért megérte. A délutáni vonat indulásáig Siófokon strandolhattunk.

A Balaton körüli kerékpártúra a TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0223 jelű uniós pályázat támogatásával jött létre. A pályázat fedezte a diákok túraköltségét, így lehetőséget biztosított a hátrányos anyagi helyzetű diákok számára is, hogy megismerjék a Balatont, a szabadidő közösségi eltöltésének környezetbarát és egészséges útját, hogy kedvet kapjanak a kerékpározáshoz.
A biciklitúrán az iskola 15 diákja vett részt Gáspár István tanár úr szervezésében, Kovács András tanár úr segédletével. A túra során 10 olyan kerékpárt is használtak a résztvevők, amelyeket az iskola szintén a TÁMOP 3.1.4.-12/2-2012-0223 jelű uniós pályázat keretében vásárolt, és amely kerékpárok a tanév közben a mindennapos testnevelés órákat és a hétvégi biciklis kirándulásokat is meg fogják könnyíteni. A kerékpárok és a felszerelések ingyenes biztosításával a megfelelő kerékpárral nem rendelkező diákok is lehetőséget kaptak a biciklitúrán való részvételre.
Gáspár István és Kovács András 
Submitted by kovacs.andras on