2016. 09. 22.

Szeptember 22-én, csütörtökön a Nemzetközi Autómentes Napon, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva kerékpáros napot tartottunk a felső tagozaton.

Reggel kerékpárral, rollerrel, gördeszkával kellett érkezni az iskolába. Ezt követően a szakórákon is szerepet kapott a kerékpár: kémiaórán megvizsgáltuk a gyártáshoz szükséges anyagokat, angolórán a kerékpár alkatrészeit tanultuk meg angolul, matematikaórán a biciklivel megtett út hosszát számoltuk ki, természetismeret-órán pedig paradicsomból, paprikából kerékpárt formáló remekművek készültek. Ezenfelül az 5.c osztály az Ifjúsági Otthonban megtekintette a Veterán kerékpárok kiállítását.

De nem maradtunk meg az elméletnél, a délelőtt folyamán a felső tagozat összes tanulója gyakorlatban is megmutathatta kerékpáros tudását és ügyességét. Egy-egy tanítási órán két-két osztály ment ki a Czollner térre, ahol kerékpáros akadálypályán kellett különféle feladatokat megoldaniuk. Aki nem hozott bringát, az kölcsönkérhette osztálytársa járművét, vagy igénybe vehette az iskola által pályázati forrásból beszerzett kerékpárok egyikét.

A jól sikerült verseny eredményhirdetésére és a díjkiosztóra jövő hét kedden kerül sor.

Erdős Anita és Halasi Bernadett szervezők

Submitted by erdos.anita on