2022. 08. 23.

2022 augusztusában a Zemplén északi részén, Pusztafalun került megrendezésre a Kalazancius Mozgalom (KM) nyári tábora. Kecskemétről kis létszámú, de annál lelkesebb csapattal vettünk részt, a részvevők és a csoportvezetők között egyaránt.
Jó hír, hogy a jelenlegi tervek szerint 2023-ban már nemcsak a 9-10. évfolyamos diákok részére szerveződik nyári tábor, hanem lesz a 11-12. évfolyamos diákok részére is. A jövő nyár tervezését segíti, hogy már rögzítették a táborok időpontját is. A táborokkal kapcsolatos további tudnivalókat, illetve a jelentkezési lehetőséget legkésőbb 2023 tavaszán hirdetik majd meg az online KM-es csatornákon és a KM-csoportokban.
2023. augusztus 7-12. (h-sz) // 7-8. és 9-10. évfolyamos csoportok nyári tábora
2023. július 31-augusztus 5. (h-sz) // 11-12. évfolyamos csoportok nyári tábora

Az alábbiakban a résztvevőként jelen levő Kovács Dorina 2024B osztályos diákunk  beszámolóját olvashatják:

Biztos vagyok benne, hogy mindenki valamilyen elvárással indul neki egy nyári tábornak. Új barátokat szerezni, kibékülni valakivel, találkozni egy régi ismerőssel. Ezek a célok nem mindig teljesülnek. Az is lehetséges, hogy semmi kedved nincs elmenni, később meg életed legjobb heteként hivatkozol a táborra. 

Utunk a Keleti pályaudvarról indult, ahol a többi városból érkező táborozóval együtt egy hosszú vonatút, majd egy rövid buszút vezetett a helyszínre. A táborban nem volt kettő ugyanolyan nap. A hét folyamán volt kirándulás, strandolás, Christian Party, filmnézés tábortűz. De napok alapját az a három dolog adta, mint ami csoportalkalmakét: az ima, a játék és a beszélgetés.

Értelmet adok neked, megtanítalak az útra, amelyen járnod kell. Tanácsot adok neked, és szemem rajtad nyugszik.” (Zsolt 32,8) Mi ezzel a gondolattal éltük át azt a hat napot, amit Pusztafalun töltöttünk. Néhány embernek egy életét meghatározó döntésben segíthetett az ehhez kapcsolódó beszélgetés, valaki meg lehet, hogy lelkileg ott se volt. Sosem tudhatjuk, hogy mikor szólít meg minket Isten, lehet ez ebben táborban beszélgetés, kirándulás esetleg játék közben, vagy csak egy átlagosnak tűnő hétköznapon. De ha figyelünk, meghallhatjuk Őt és általa azt az utat, amit kijelölt számunkra a hivatással, a nagy Ő-vel és az ezekhez tartozó mérföldkövekkel együtt.

Kovács Dorina 2024B, résztvevő diák

Kalazancius Mozgalom
KM Kecskemét
Aftermovie - KM nyári tábor 2022

fotó: Berky Bence

Submitted by kovacs.andras on