2022. 05. 12.

Kihirdették a jövő tanévre vonatkozó Nemzeti Tehetség Program pályázati eredményét. Ebben mindhárom beadott programunk a támogatást kapottak közt szerepel.

A nyertes pályázatok rövid összefoglalói:

A pályázatunk címe “Klímaváltozás… Mit tehetünk?”, melyben a résztvevő diákok a  60  órás  főprogram során komplex képet kapnak a környezetváltozás hatásairól,  a jövő energiaforrásairól. Kísérleteken keresztül vizsgáljuk a légköri jelenségeket, a levegőszennyezést, vizeink minőségét, talajaink ökológiáját, valamint mindezeknek az élőlényekre gyakorolt hatását. A laborfoglalkozásaink keretében erősítjük diákjaink környezettudatos szemléletét, megismertetjük őket a zöld kémiával, az újrahasznosítással és az alternatív energiaforrásokkal, a szél, a víz, a napenergia és a geotermikus energia felhasználásával.

Médiatudatosság az infokommunikációs társadalomban pályázatunk olyan sokoldalúan támogatott, külső helyszínekkel és szakemberekkel együttműködésben megvalósított felfedezés és alkotás központú komplex foglalkozás- és élménygazdag eseménysorozat megvalósítását teszi lehetővé, amelyben a tehetséges tanulóink sokoldalú tehetségsegítése valósulhat meg. A programsorozat a tömegkommunikáció, a médiatudomány mindennapi élményeikhez is kapcsolható területet járja be innovatív módszerekkel.

Művészet és tudomány című pályázatunk a kiemelkedő téri- vizuális, rajzi tehetséggel rendelkező diákjainknak nyújt lehetőségeket.  Olyan folyamat felépítésére, amelyben a felfedezhető és megismerhető világot a maga komplexitásában vizsgálhatják  személyes támogatással. Élménygazdag, felfedeztető és alkotásközpontú komplex helyzetekben és tehetséggondozó környezetben folyamatosan fejlődhetnek, a képzőművészet és a tudomány kapcsolatában változatos tevékenységeket tervezhetnek és megvalósíthatnak.

Submitted by levai.zita on