2019. 02. 06.

"Hírös mesterségek, hírös mesterek" címmel közösségi játékban vettek részt a felső tagozatos diákok: a Piarista pékmesterek az 5.b osztályból Szeleczkiné Marozsi Edina vezetésével, és a Piarista inasok a 6.b osztályból Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika felkészítésével.

A háromfordulós vetélkedőt az Ifjúsági Otthon szervezte Kecskemét fennállásábak 650 éves évfordulójára. A csapatoknak változatos, gondolkodtató írásbeli  feladatokat kellett megoldaniuk, a fordulók közben pedig színes programokon vehettek részt: múzeumot és kiállításokat látogattak meg, meterségek műhelyeiben készíthettek egy-egy mintadarabot, a levéltárban fehér kesztyűben megnézhették a legrégebbi céhes iratokat.

A közösségi játék ünnepélyes lezárása az Ifjúsági Otthon dísztermében volt "Mesterségek farsangja" címmel. Kis műsorral kedveskedtek a résztvevőknek a Kodály Zoltán Vegyeskar (volt Iparos Dalárda) énekesei, rövid köszöntőket mondtak a szervezők, a szünetekben Hegedűs Zoltán prímás húzta a talpalávalót. Minden csapat választott egy mesterséget, s azt kellett néhány percben bemutatniuk a színpadon. Az 5.b-sek egy kerékpárszerelő műhelybe kalauzoltak el bennünket, a 6.b-sek pedig dalokkal, mondókákkal mutatták be a pékmesterséget.

Mindkét csapatunk jól szerepelt és szép eredményt ért el a vetélkedőben: a Piarista pékmesterek (5.b) ezüst oklevelet kaptak, valamint a jelenetükért a közönségdíjat is bezsebelhették, a Piarista inasok (6.b) eredményét pedig arany oklevéllel jutalmazták. Kitartó munkájukért köszönetet mondva szívből gratulálunk a két osztálynak és felkészítő tanáraiknak!

Telek Péter Pál tagozatvezető

Submitted by korompai.monika on