2015. 07. 06.

Ragyogó napsütésben, vidámságban telt el ez a hét. Számtalan lehetőségünk nyílt önfeledt játékra, ugyanakkor új ismeretekkel is gazdagodtunk.

Saját kezűleg készítettük az első játékunkat, a mágneses horgászbotot, amivel horgászversenyt is rögtönöztünk. A kézműves műhelyünkben készült tarka halacskák, a vízi világot idéző polipok a gyerekek alkotó fantáziáját dicsérik.

A Tűzoltóságon megismerkedtünk a tűzoltók felszerelésével, a tűzoltókocsik berendezésével. A Népi Iparművészeti Múzeumban gipszből készült hűtőmágnest festettünk, lakkoztunk.

Mint minden szerdán, most is felkerekedtünk, és meg sem álltunk a Ferkó Tanyáig. Különleges élmény volt a természetben tölteni ezt a napot. Tarzan hinta, lovaglás, lovaskocsizás, délben finom gulyásleves és palacsinta várt ott minket.

A „Tájoló"-ban azt játszottuk, hogy érdekességeket derítettünk ki városunk nevezetes épületeiről, majd megosztottuk egymással frissen szerzett tudásunkat.

A Katona József Könyvtárban a kisebbek nyomolvasó társasjátékkal ismerkedtek, a nagyobbak számára pedig a könyvtárosok által megalkotott „Kincsesláda" rejtett különféle szójátékokat és irodalmi fejtörőket.

A péntek ismét „mozis" nap volt, a Malom Moziban  az Így neveld a sárkányodat című mesefilmet néztük meg - természetesen 3D-ben. A délutáni játékkaszinóban pedig szórakoztató társasjátékokkal zártuk a heti programsorozatot, és egyben a háromheti táborozást is.

Minden kisdiákunkat - akinek tetszett a napközis tábor - szeretettel hívunk, várunk jövőre is érdekes programokkal, sok játékkal, vidámsággal! Erre a nyárra pedig jó pihenést, kellemes vakációt kívánunk mindenkinek!

Anna néni, Kati néni, Tünde néni
Submitted by lintner.tunde on