2016. 10. 25.

Október az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja, október 24. pedig az iskolai könyvtárak világnapja. Ebből az alkalomból játékos könyvvadászatra hívtuk a felső tagozat tanulóit.

Az előkészületek már az előző héten megkezdődtek: azt a feladatot adtuk minden osztálynak, hogy készítsenek plakátot a könyvekkel és az olvasással kapcsolatban. Október 24-én, hétfőn reggel minden osztálynak kiosztottuk a könyvvadászathoz készült játékos feladatsort, a nagyszünetben pedig osztályonként minden diák a magasba emelte a magával hozott legkedvesebb könyvét.

Minden egyes osztályteremben elrejtettünk egy-egy könyvet, melyhez játékos kerettörténetbe foglalva 3-3 feladatot  kellett megoldaniuk a diákoknak, és a helyes válaszokat délután 2-ig eljuttatniuk iskolánk könyvtárába. Ezután kezdetét vette az iskolai könyvtári teadélután, ahol olvasással, játékkal és - a könyvtárhasználati szabályzat erre vonatkozó tilalmát rövid időre felfüggesztve - zsíros kenyérrel, hagymával és az ehhez járó citromos teával ünnepeltük meg az iskolai könyvtárak világnapját. A vetélkedő győztesei a kedd reggeli közös kezdés alkalmával jutalomban részesültek.

Nagyon jó hangulatban és a könyvek bűvöletében telt el ez a nap, mellyel, reméljük, sikerült egy kicsit közelebb hozni a gyerekekhez a könyveket és az olvasást.

Kovács Aranka iskolai könyvtáros és Bognár Zsófia, szervezők

 

Submitted by kovacs.aranka on