2013. 05. 23.

 

Idei tanévünk második író-olvasó találkozójának vendége Véghelyi Balázs költő volt. A jeles eseményre rengeteg alsós kisdiákunk eljött, pedagóguskollégáink közül is számosan.

Kósáné Stábel Gabriella, a találkozó fő szervezője nyitotta meg az estet, majd  beszélgetett a költővel, akit ezután a gyerekek faggattak. A találkozónak helyet adó díszteremben csodás díszlet volt látható, melyet Szalai Sándor tanár úr készített. 

Köszönjük szépen Véghelyi Balázsnak, hogy elfogadta meghívásunkat, Kósáné Stábel Gabriella tanítónőnek az est megszervezését, Szalai Sándor tanár úr díszleteit, valamint minden közreműködő kollégának a segítségét. 

Nagy Attila SchP ig. 

Véghelyi Balázs önmagáról írott sorai a "Kötelék" c. verseskötetéből

A művészet világa: kerek, egész világ. Az ember színrelépésével együtt született meg az igény a táncra, a zenére, a festészetre és a varázsmondókákra. Nemcsak gazdagabbá teszi az életünket: éppolyan szükséglete szellemünknek, mint a testnek a kenyér, léleknek a szerelem. Az egyetemes kultúra ismerete és megélése által lehetünk többek - önmagunknál. Sokaknak ez nem fontos. Nekem igen. Emellett - a globalizáció korában - nemzeti kultúránk ismerete és megélése tarthat meg bennünket magyaroknak. Sokaknak ez sem fontos. Nekem igen. Ezért teszem, amit tennem kell. És ahogy tenni tudom.

1983-ban születtem Budapesten.

 

Submitted by nagy.attila on