2009. 11. 14.

Kedves Szülők!

Az Egészségügyi és az Oktatási Minisztérium közös döntése alapján 2009. novemberében lehetőség nyílik a világjárványt okozó influenza elleni térítésmentes védőoltások beadására az óvodások, a tanulói jogviszonyban álló általános iskolások, a középiskolások (!), és az oktatási intézményekben dolgozók számára, az influenza világjárvány elleni védekezés második ütemében. A térítésmentes védőoltások lehetősége az oktatási intézmény dolgozóira is kiterjed. A védőoltások beadását az iskolaorvosok, házi gyermekorvosok, a vegyes praxist ellátó háziorvosok, és a foglalkozás egészségügyi ellátást nyújtó orvosok is végezhetik.

A védőoltások megszervezése és zökkenőmentes lebonyolításának érdekében az ÁNTSZ Kecskeméti, Kunszentmiklósi Kistérségi Intézetének tisztifőorvosa kérte az iskolák közreműködését, aminek legfontosabb lépései: 

  1. tájékoztatni a szülőket az influenzajárvánnyal kapcsolatos kérdésekről
  2. az oltóanyagigény összegyűjtése
  3. a védőoltás iskolai beadásának megszervezése. 

Az oltóanyagot igénylő lapokat kiosztottuk mind az általános iskolás, mind gimnazista diákjainknak, be is érkeztek az igények. Azon általános iskolás diákjaink számára, akiknek szüleik igényelték, november 17-én megtörtént az iskolai védőoltás.

Gimnazistáink védőoltására november 24-én, kedden délelőtt kerül sor, 9.30-tól. 

Az ÁNTSZ szülők számára írott tájékoztatóit, valamint a szülői nyilatkozatok űrlapjait a csatolmányokban tölthetik le és olvashatják. 

 

Kecskemét, 2009. november 20.

Nagy Attila SchP ig. 

 


 

 

Submitted by nagy.attila on