2020. 05. 31.

Május 29-én pénteken, a Piarista Hivatásokért imádkoztunk. 11 órakor közös imaóra volt a Piarista Rend Magyar Tartománya YouTube csatornáján, melybe be lehetett kapcsolódni. A közvetítésben meghallgathattuk a piarista rend általános elöljárója, Pedro Aguado üzenetét és imáját is, amelyet erre az alkalomra fogalmazott meg számunkra. Imádkoztunk közösen piarista szerzetesi és tanári hivatásokért, hogy mindig legyenek, akik Kalazanci Szent József példáját követve foglalkoznak a gyerekekkel és a fiatalokkal.

Ebből az alkalomból a Hivatáskultúráért és hivatásgondozásért felelős tartományi megbízott, Molnár Lehel piarista szerzetes egy rövid videóban szólt a gyerekekhez, és egy közös alkotásra hívta meg őket, korosztályonként más-más feladat elvégzésére. Az alkotások lehettek komolyak, humorosak, meghittek. A téma: Gondold végig, hogy mit csinál egy piarista szerzetes!

Az alsó tagozatos diákok feladata az volt, hogy kreatívan gyurmából, legóból, vagy képi megjelenítéssel  mutassák meg, hogy szerintük mit is csinál egy piarista szerzetes. Nagyon sok értékes és érdekes alkotás érkezett. Mivel az iskolában nem lehet ezekből kiállítást rendezni, ezért most itt mutatjuk meg, hogy milyen szép munkák születtek.

Köszönjük szépen azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik ebben a nem szokványos helyzetben is aktív résztvevői voltak ennek a programnak, a beküldött alkotásaik által.  

                                                                                                                                   Bodzáné Kutas Rita

hittanár

 

 

 

 

Submitted by vidaszucs.emese on