2017. 10. 31.

A 12.b osztály idei osztálykirándulásán az őszi Balatonnal ismerkedett. Soha rosszabb ismerkedést!

A balatonberényi piarista turistaházat úgy alakították át, hogy mindenben megfeleljen a piarista hangulatnak: közös és egyéni terek, jól felszerelt konyha, tágas udvar és rend mindenütt. Kiváló helyül szolgált az esti karaokepartihoz, a késő estébe nyúló táncházhoz, a hosszú éjszakai beszélgetésekhez, az önfeledt közösségi játékokhoz, no meg a hangulatos lakomákhoz.

A környék pedig annak ellenére egészen varázslatos, hogy a napsütéstől a viharos erejű szélviharig mindenből kaptunk: kikapcsolódhattunk a kedihai élményfürdő kinti és benti medencéiben, elámulhattunk a szigligeti várból elénk táruló őszi balatoni panorámán, örülhettünk a tapolcai forrócsokinak a Malom-tó partján, elzarándokolhattunk a Szent György-hegy kápolnájához és pincéihez - no és élvezhettük a turisták nélküli nyugodt Balaton-partot! "Hibátlan volt!"

Külön köszönjük Csonka Zoltán tanár úrnak, hogy nemcsak velünk tartott, de nélküle nem is sikerült volna ilyen nagyszerűre a kirándulás; és Varga Gábor tanár úrnak, aki ismerve a környék minden zegzugát és sztoriját megelevenítette előttünk a tájat!

Marton József osztályfőnök

Submitted by Névtelen (nem ellenőrzött) on