2022. 04. 23.

A Költészet Napja alkalmából április 21-én az Író-olvasó kör Irodalmi kávéházat szervezett. József Attila: Thomas Mann üdvözlése című verse nyomán a témánk a Fény és sötétség volt. Felemelő és mosolyra fakasztó volt látni, ahogyan sok, különböző évfolyamokból érkező diákunk bátran osztja meg egy kedves versét. Elgondolkodtunk, meghatódtunk és sokat nevettünk! S amikor éppen nem felolvasást vagy előadást hallgattunk, felszabadultan beszélgettünk, kávéztunk, teáztunk, sütiztünk. Együtt voltunk. Kötetlenül. Mindezt a kórus lelkes és színvonalas részvétele koronázta meg, akikkel Fehérvári tanár úr jóvoltából mindenki együtt énekelhetett.

A délután másik ékköve az Író-olvasókör (és a hozzájuk csatlakozó pár diák) videója volt a fent említett József Attila-versről, amelyet Farkas Ádám és Lei Noel készítettek. A videó az alábbi youtube-linken megtekinthető!

Köszönjük minden lelkes tanár úrnak, tanárnőnek és diáknak a részvételt és segítséget, az Író-olvasókörnek pedig a szervezést és lebonyolítást!

Az Író-olvasókörre pedig minden érdeklődőt szeretettel várunk péntekenként reggel 7:10 - 7:50-ig a franciateremben!

Tősér Anna

magyartanár

Submitted by toser.anna on