2011. 11. 05.

A Jezsuita Pedagógiai Műhely (megbízó) valamint a Nagyító - Középiskolások Iskolán Kívüli Képzése Alapítvány (megbízott) és a HROD - Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ (szakmai vezető), ifjúsági közéleti- és közösségvezető képzési programot indított, mely 2011. szeptember 1-től 2012. november 30-ig tart, és a közéletiség, - a szociális és vezetői kompetenciák - fejlesztését szolgálja.

A program célja, hogy a résztvevők megtapasztalják, a közösségi lét Jézusi útját. Ebben megtalálják és tudatosítsák saját szerepüket, vezetői-feladataikat, hogy ne csak résztvevői, hanem tudatos alakítói is legyenek saját életüknek, környezetüknek.

A mai kor kihívásaihoz aktualizáltuk képzésünk témáit, ezek a következők:

  • Önismeret és hit
  • Közösségi részvétel és együttműködés
  • Párkapcsolat és családi életre nevelés
  • Felelősségvállalás a teremtett világért
  • Menedzsment-tudások

A résztvevő fiataloknak a képzési program ideje alatt saját lakókörnyezetükben legalább egy - a képzési témákhoz is köthető, a közösség érdekében végett közhasznú projektet kell generálniuk - azaz a képzések tartalmát gyakorlattá váltani - hagyományt teremtő célkitűzéssel.

A képzési programok, melyen hat tízedik évfolyamos diákunk is részt vett, péntek délutántól vasárnap ebédig tartottak, s minden résztvevőnek (a helyben lakók számára is) bentlakásos volt. A képzési év során kecskeméti diákjaink tanármentora Tamásiné Suba Adrienne igazgatóhelyettes. 

 

Submitted by nagy.attila on