2012. 05. 02.

A programoknak a Piarista Templom, a Piarista Iskola és a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Kara adott otthont. A rendezvény 2000-ben indult határon túli magyar és európai fiatalok részvételével. Az összművészeti vándorfesztivál jótékony célokat szolgál, idén a piarista Tevékeny Szeretet Iskolája működését támogatták.

Május 2-án komolyzenei koncerttel és kiállítással vette kezdetét a fesztivál. A  Piarista Templomban 17 órától lépett fel a Kirchliche Hochschule Wien Kampus Krems kórus, Ursula Hofrichter, vezényel: Wolfgang Zawichowski vezényel; valamint a kecskeméti Nemesszeghy Márta Vegyeskar, közreműködnek: Oroszné Tornyai Lilla, Rendetzki Georgina és Révész László, vezényel: Smuta Attila.

A koncertet követően a Piarista Iskola aulájában képzőművészeti kiállítással folytatódott a rendezvény, 18.30 órakor.

A nagyközönség a Piarista Iskola alulájában a főiskola művésztanárainak és képzőművész hallgatóinak - Balanyi Károly, Balanyi Zoltán, Bella Rózsa, Bruncsák András, Kovács Dorottya, Kovács Hajnalka, Mészáros Mariann, Ragó Lóránt, Strohner József, Szabó Pál, Szolláth Katalin, Ugray Zsuzsa, Varga Klára - munkáit láthatja, illetve meg is vásárolhatja a kiállított alkotásokat.

 

Submitted by nagy.attila on