2022. 05. 05.

Április végén tartottuk az idegen nyelvi napokat a felső tagozaton. A nyelvórákon a tavaszi ünnepekkel foglalkoztunk és elő-majálist tartottunk némelyik évfolyamon.

A hetedikes és nyolcadikos angol órákon csoportcserékkel és egyedi témákkal pl. brit és amerikai kulturális ismeretek megosztásával tettük változatosabbá a mindennapokat. Az ötödik és hatodik évfolyamon udvari vetélkedőt tartottunk, amelyben QR kódos kereséssel a májusi brit szokásokat elevenítettük fel és sokféle feladatokat oldottak meg a gyerekek. Az esős idő miatt némely osztályban egy kicsit halasztanunk kellett a kinti programot, a róluk készült fotók a későbbiekben kerülnek fel a honlapra.

Német órákon a gyerekek bingo játék segítségével, egymást németül kérdezgetve szereztek még több információt társaikról. A hatodik és nyolcadik osztályosok körében is nagyon kedvelt volt a logikai feladat, melyet csoportokban oldhattak meg a tanulók. A folyosón elhelyezett QR-kódok egy országismereti totó egyes kérdéseihez vezettek, a feladatok sikeres megoldásáért sok-sok jutalomponttal gazdagodhattak a gyerekek. A nyolcadikosok tíz bonyolult rejtély megoldásában segítették Paul nyomozót, majd tréfás kérdésekre keresték a válaszokat. Az órákon hallgattunk tavaszi dalocskát, volt keresztrejtvény, betűrejtvény, a szakmákkal kapcsolatban megtanultuk a foglalkozásokat, az eszközöket és a helyszíneket, ahol az adott foglalkozást űzik. 

A programokat a felsős nyelvtanárok szervezték.

Submitted by bertus.annamaria on