2022. 12. 06.

Az elmúlt héten idegen nyelvi napokat tartottunk a felső tagozaton. Hagyományainkhoz híven most is választottunk témákat: diákjaink a szuperhősök, fantáziatörténetek és Grimm mesék világával foglalkozhattak a nyelvórákon.

Angol órákon a ’Hihetetlen család’ (The Incredibles) filmrészleteivel foglalkoztunk: a családtagok szuperképességeivel kapcsolatos feladatok szerepeltek különböző módokon, majd a gyerekek arról is gondolkodhattak, hogy ők maguk milyen különleges képességeket birtokolnának szívesen.

Egyes csoportokban a ’Harry Potter’ történetek is teret kaptak a különleges nyelvórákon, valamint ismerkedtünk a tündérmesék világával és szereplőivel is. A kisebb diákok képzeletük segítségével varázserőt adtak a különböző iskolai tárgyaknak és ezeket egy alkalmazással meg is jelenítették. A nagyobb diákok maguk írtak egy-egy történetet és meg is tekintettük a bemutatott meséket. A kis jeleneteket a diákszínpad jelmezei tették felejthetetlenné. 

Ezen a héten gyűjtöttük össze az angol házi verseny jelentkezőit is. Nagy öröm az, hogy több, mint harmincan fognak indulni a versenyen.

Az ötödikes németes gyerekek a Grimm testvérek munkásságával és a mesék világával ismerkedtek az elmúlt héten. A játékos feladatlapok, színezők német nyelvű utasítások alapján kerültek feldolgozásra, s ehhez a szótár forgatására is szükség volt. Több idő jutott német dalok megismerésére és interaktív feladatok megoldására, a nagyobbak már önálló kutatómunkát is végeztek a témában. A diákok felhasználták az előzetes ismereteket a mesékkel kapcsolatban. Megbeszéltük a jellemző mesei jegyeket, szereplőket, helyszíneket, alakokat, varázsigéket, majd megismertük a Grimm fivérek életrajzát. Egy csoporttal megnéztük a ’Piroska és a farkas’ (Rotkäppchen) című rajzfilmet németül, német felirattal, utána több kahoot játékot játszottunk a mesékkel és a Grimm testvérekkel kapcsolatosan. A gyerekek nagyon örültek a kiosztott édességeknek.

A programot a felső tagozat német és angol nyelvet tanító pedagógusai szervezték.

 

Submitted by bertus.annamaria on