2020. 11. 23.

A november 16-i héten idegen nyelvi napokat szerveztünk a felső tagozaton.

Az angolul tanuló diákok egy része plakátot készített számos témát érintve: országismeret, történelmi események, híres írók, filmek, regények, focicsapatok, pénznemek, sportok és nemzeti szimbólumok. A témaválasztásról és a plakát tartalmáról a gyerekek kiselőadást tarthattak a tanórákon. Az órákra pedagógusaink is különleges témákkal készültek: civilizációs ismeretekbe kaphattak a gyerekek betekintést. Foglalkoztunk a célnyelvi országok himnuszaival, címereivel, zászlóival, és a diákok földrajzi-történelmi tudása is bővülhetett. Az újonnan tanultak rendszerezésére kahoot, quiz és redmenta feladatsort állítottunk össze.

A németes csoportok az idegen nyelvi napok alkalmával a német nyelvű országokról, elsősorban Németországról gyűjtöttek ismereteket. A tanulók saját készítésű plakátjaikat mutatták be társaiknak. Kastélyokról, autómárkákról, Berlin látnivalóiról, ételspecialitásokról, de még a gumicukor gyártásáról, sportcipő-márkák versengéséről, a Bundesligáról is sokat megtudhattunk. A német tartományokról, Ausztria és Németország hírességeiről, nevezetességeiről is szó esett. Tájékozottságukat a  gyerekek quizkérdések megválaszolásával bizonyították. 

E hét hét elejére plakátkiállítást rendeztünk diákmunkákból a földszinti folyosóra és az aulába.

Szintén ezen a héten három versenyen is voltak résztvevő diákjaink: 6 diák indult német, 11 tanuló pedig angol kétfordulós online versenyen. Hetedikeseink és nyolcadikosaink közül 20 angolos diákunk vett részt országos versenyen.

Kettő nyolcadikos angolul tanuló csoportunk nemzetközi videokonferencián vett részt, melyen a gyerekeknek alkalmuk nyílt beszélgetni szlovák, lengyel és spanyol diákokkal. Ezek voltak az első alkalmak, hogy ilyet szerveztünk, és szándékunkban áll további hasonló online tevékenységeken is részt venni.

 

A rendezvényeket a felső tagozatban idegen nyelvet tanító pedagógusok szervezték.

Köszönjük lelkes diákjaink értékes munkáit!

Submitted by bertus.annamaria on