2014. 03. 14.

2014. március 10-13-ig zajlott a gimnáziumban az Idegen Nyelvi Hét.

A program a következő tematikus súlypontok köré rendeződött:

Hétfő: országismeret 

A diákok az összevont órákon a célnyelvi kultúra egy-egy szegmensét feldolgozó referátumokat adtak elő, csoportmunkában projektfeladatokon dolgoztak, valamint vetélkedőkön vettek részt.

Kedd: gasztronómia

Kiselőadások hangzottak el a célnyelvi országok konyhaművészetéről és étkezési szokásairól. A nap csúcspontja az egyes országok specialitásainak (sült kolbász, sajtok, fondue, palacsinta) elkészítése és megkóstolása volt. 

Szerda: film

Folytatódtak az összevont csoportokban a kiselőadások és nyelvi projektmunkák. A délutáni program kezdeteként a diákok a díszteremben népes hallgatóság előtt mutatták be referátumaikat a kultúra, történelem, sport és gazdaság egy-egy érdekes témájáról. Az Idegen Nyelvi Hét tortájának felvágása és elfogyasztása után következett a moziest: a résztvevők négy idegen nyelvű film közül választhattak.

Az Idegen Nyelvi Hét csütörtök este egy "virtuális osztályteremben" zajló online vetélkedővel zárult, amelyen a legtöbb pontot Korom Dániel (11.a) és Kernya Martin (10.c) szerezte.

Részletes képes beszámoló található az Idegen Nyelvi Hét honlapján: HONLAP

A nyelvi hét szervezői és lebonyolítói Bimbó Andrea, Majláthné Keresztes Anikó, Dr. Ráczné Komjáti Rita és Talmácsi József voltak.

A program a TÁMOP 3.1.4.-12 támogatásával valósult meg. 

Submitted by talmacsi.jozsef on