2021. 06. 01.

A HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. februárban hirdette meg BIBLIA - A VILÁG LEGOLVASOTTABB KÖNYVE című projektversenyét, melyre iskolánkból három 5. évfolyamos és három 7.-es csapat nevezett be. A 3-4 főből álló csapatoknak egy irodalmi, képzőművészeti, történelmi és hittanos kérdéseket tartalmazó feladatsort kellett kitölteniük, majd közös tablót, prezentációt és egyéni fogalmazásokat készíteniük egy-egy bibliai témához kapcsolódóan. 

Mivel a verseny idejének nagyobbik része az online oktatás időszakára esett, külön kihívást jelentett a csapattagok közti kapcsolattartás, a közös munkák összehangolása, az együttműködés megvalósítása. Mindezt az iskolánkat képviselő húsz diák remekül megoldotta, úgyhogy a megadott határidőre színvonalas és kreatív munkákat tudtunk beküldeni. Ötödikeseink másik 111, hetedikeseink másik 67 csapattal versengtek, és nagyon szép eredményeket értek el, ami annál is inkább elismerést érdemel, mert mind az 5-6., mind a 7-12. évfolyamos korosztályban legfiatalabbakként oldották meg az időnként alapos utánajárást, fejlett logikai és elemzőkészséget igénylő feladatokat.

 

A csapatok eredményei (100 pontból):

 

Csáki Léna, Máthé Lili, Riczu Blanka Sára, Varga Ketrin 5.c :  95 pont - 5. helyezés

Bodza Regina, Krasnyánszki Lilla, Micsinai Maja 5.c :  91 pont - 10. helyezés

Csima Simon, Jakubek Bernát, Németh Zoltán 5.c:  89 pont - 12. helyezés

 

Farkas Viola, Kerekes Maja, Sipos Veronika, Szabó Milán 7.a:  93 pont - 11. helyezés

Benkő Zsófia, Bodor Lilla, Papp Sára Amira, Virág Gréta Kata 7.c:  90 pont - 14. helyezés

Bari Zalán Zsolt, Jakubek Benedek, László Botond, Zsirmik Zsombor 7.c:  81 pont - 20. helyezés

 

Minden csapatnak szívből gratulálunk! És ami még az eredménynél is fontosabb: a diákok jó élményt és hasznos tapasztalatot szereztek a projektmunkáról, a kollaborációról, illetve az egyéni, valamint a közösségi felelősségvállalásról, ami a jövőben remélhetőleg még sokszorosan hasznukra válik.

Submitted by telek.peterpal on