2016. 04. 18.

 

Szépen szerepeltek diákjaink a megyei hittanverseny döntőjében.

  • A 11. évfolyamos, vízen-járók csoportja (tagjai: Hajma Ágnes 11.b, Stummer Dóra 11.a és Nyírő Marietta 11.a) a 4. helyen végzett.
  • Az egyéniben induló Somodi Rita Emese (5.a) pedig korcsoportjában 5. helyezést ért el.

Köszönjük diákjainknak a versenyen való részvételt, gratulálunk szép eredményükhöz. Köszönjük továbbá hittan tanáraiknak, Szabóné Polgár Évának és Bogár-Szabó Ádám tanár úrnak  felkészítő munkájukat.

Nagy Attila SchP ig. 

 *   *   *

 

Az alábbiakban Arnold Fülöp kerületi hitoktatási referensbeszámolója olvasható az egyházmegyei hittanversenyről.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében minden esztendőben megrendezésre kerül az egyházmegyei hittanverseny. Idén a Jánoshalmi Szent Annáról elnevezett Katolikus Általános Iskola adott helyet a verseny megrendezésére. Mons. Menyhárt Sándor plébános és Sörös Anita iskolaigazgató vezérletével lelkes katekéta és tanári segítséggel egy értékes napot töltött el a több mint száz felső tagozatos és középiskolás hittanos.  A rendezvény érseki szentmisével 9 órakor kezdődött a templomban. Szentmise után a csapatok és kísérőik közösen átvonultak az iskolába. A verseny témája Szent Lukács evangéliuma és a Római Katolikus Egyház szociális enciklikái, valamint két kiváló szent életpéldája, akik életüket a szegény és kiszolgáltatott embertársaiknak szentelték: Szent Márton és Batthyány Strattmann László. Mivel a jelentkező gyerekek az egész egyházmegye területéről érkeznek, a feladatlapok kijavítása alatt lehetőségük volt megismerkedni a vendéglátó város történelmével is. Valamint az ifjúsági korcsoport külön feladata volt ebben az időben egy-egy bibliai történet pár perces előadása drámajáték keretében, mely remek közös élménnyel gazdagította a versenyzőket. Ezek után közösen ebédeltek az iskola ebédlőjében, majd következett az eredményhirdetés. Reméljük minden résztvevő gyarapodott lelkiekben és szellemiekben egyaránt!

 

Submitted by nagy.attila on