2019. 05. 02.

Elindult a hetedikesek  idei HATÁRTALANUL! pályázati projektje.  A programban 66 diák és 5 kísérő pedagógus vesz részt.

A projekt témája: Gróf II. Koháry István és kortársai, kurucok és labancok nyomában a Felvidéken. A projekt megvalósítása több részből
áll.

Május 2-án három órás előkészítő órát tartottunk, melyen Kozicz János tanár úr tartott érdekes, képekkel gazdagon illusztrált előadást Szlovákia általunk meglátogatandó tájairól, történelméről, látnivalóiról. Diákjaink tájékozódhattak a Magyarország határain túl élő magyarság létszámáról, az államhatáron kívüli elhelyezkedés történelmi okairól, Szlovákia, illetve a meglátogatandó települések magyarságának történetéről, jelenéről, az ottani lakosság etnikai összetételéről, a tanulmányi kirándulás részletes programjáról, és természetesen a toleráns és kooperatív viselkedés alapszabályairól. Utána diákjaink kooperatív csoportmunkában, tanulói tabletek és internet segítségével dolgozták fel az egyes résztémákat. Az egyes napok programjairól faliújságot készítettek, majd megszerzett tudásukat Kahoot! vetélkedő segítségével mérhették össze.

A tanulmányi kirándulás időpontja: május 8-11.

Visszaérkezésünk után értékelő órát tartunk majd, és természetesen hatodikosainknak is elmeséljük, milyen élményeink voltak, és mit tanultunk-tapasztaltunk a négy nap alatt.

Galikné Bertus Anna, Horváth Orsolya, Mikulásné Ferencz Zsuzsanna osztályfőnökök

Submitted by ferencz.zsuzsanna on