2012. 04. 09.

M  E  G  H  Í  V  Ó

a "Határtalanul pályázat" előkészítő órájára

 

Előkészítő óra

A Határtalanul pályázat rendkívüli szülői értekezlete után, a második fontos lépés a kirándulást megelőző előkészítő óra, amely tartalmazza a kirándulásunk célját, útvonalát és néhány érdekességgel is meglepjük diákjainkat.

Az előkészítő órát Hajagos Kiss Margit szervezőtanár indítja el, majd  Kozicz János, az általános iskola igazgatóhelyettese folytatja, aki mélyen a szívén viseli a határon túli magyarok sorsát, jól ismeri helyzetüket, s szeretné számos új vonatkozásokkal kiegészíteni a magyar történelem tanítását. Az erdélyi utazás során bemutatja majd a gyerekeknek a régi magyar történelmi helyszíneket, beszél az egykori erdélyi fejedelmekről, magyar hírességekről (költők, írók, pedagógusok),  megismerteti a diákokkal munkásságukat és vizuális áttekintést nyújtana számukra. Bozók Ferenc tanár úr előadása fogja zárni a bemutatót.

Az előkészítő óra tartalma

A történelmi Magyarország földrajzi, történelemi áttekintése, múltja, jelene és jövője, határon túl élő magyarság létszáma, elhelyezkedése, és ennek történelmi vonatkozásai. A tanulmányi kirándulás célja, hogy diákjaink megismerkedjenek a történelmi Magyarországgal és bepillantsanak a megtekintendő városok és helyszínek történelmi, kulturális életébe. Elmélyítjük a csíkszeredai diákokkal való kapcsolatunkat, megbeszéljük a közös programokat, valamint új kapcsolatot kezdeményezünk a gyimesközéploki Szent Erzsébet Katolikus Iskolával. Célunk, hogy a kapcsolat kiépítése során elmélyítsük a magyarság összetartozását. A jövőben cserekapcsolat kiépítésére törekszünk.

Az előkészítő óra ideje: 2012. április 18., szerda 10.00 óra.

Helyszíne: a Piarista Általános Iskola díszterme.

 

Mindenkit nagy szeretettel várunk.

 

Hajagos Kiss Margit projektgazda

 

Submitted by intra on