2012. 04. 20.

A Marosvásárhely-Kecskemét vetélkedő beszámolója

Csapatunk tagjai, Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika tanárnő és egyik diáktársunk, Pánczél Józsi kivételével még nem jártak Erdélyben. Ezért nagy izgalommal készültünk az útra: kik várnak, milyen élet van ott, milyenek az emberek? Hamar kiderült, hogy nagyon kedvesek a vendéglátóink, mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat.  A közös programokon kívül lehetőségünk volt kipróbálni az új fedett uszodát, ha kellett taxival vittek minket a találkozóhelyekre. Minden este összegyűltünk egy helyen, ahol üdítők mellett jókat beszélgettünk. A fiúk megállapították, hogy a marosvásárhelyi magyar lányok nagyon szépek és kedvesek.

Minden csapattagunknak más és más program tetszett. Kreszcencia Balázs Árpád helytörténész idegenvezetését élvezte legjobban.  Juli szerint az állatkerti látogatás volt az egyik legjobb ötlet, hiszen az erdei környezetben hangulatos sétát tettünk a nagyterületű kifutók között. Zizi az uszodát kétszer is kipróbálta, ahol a vendéglátó kislányról is kiderült, hogy kedvenc sportja az úszás. Bálint a segesvári kirándulást tartotta nagyon élvezetesnek, ahol 149 lépcsőfokot másztunk meg a fedett lépcsőn. Józsi szeretett volna Kolozsvárra is ellátogatni, de erre sajnos nem volt idő. Azonban Nagyváradon tettünk egy sétát és ott nagyon érdekelte Ady emléke és a sok szecessziós épület. Mónika néni annak örült, hogy mindenki jól érezte magát és a döntőn sikerült megőriznünk második helyünket. Abban mindenki egyet értett, hogy jó volt az utolsó versenyen a helyszínen megismerni mindent. A feladatokat a városban kellett megfejteni, pl. a Kultúrpalota lépcsőházában meg kellett nézni, hogy kiket ábrázolnak az üvegablakok, emléktáblákat kerestünk, neveket írtunk fel, ajtókat számláltunk. Az első helyezettel egy pontszámot értünk el, a 100-ból 96-ot, csak mi 10 perccel később adtuk le a feladatokat. Így az idő döntötte el a sorrendet.

Május 10-13-ig mi is szeretettel várjuk a marosvásárhelyieket, hogy együtt fejezzük be ezt a nagyszerű vetélkedő sorozatot.

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika

 

Submitted by nagy.attila on