2018. 12. 10.

Győri Levente (11.b) az elmúlt szombaton Gödöllőn rendezett JJIF ju-jitsu magyar bajnokságon negyedik alkalommal is megszerezte kategóriájában a magyar bajnoki címet. Ezzel a sikerrel ismételten kvalifikálta magát a januárban rendezendő lisszaboni Európa-bajnokságra és a márciusban Abu Dhabiban sorra kerülő világbajnokságra. Leventének ezzel lehetősége nyílik arra, hogy az előző Európa-bajnokságon elért jó eredményét (2018. október, Bologna, 5. hely) megismételje, esetleg túl is szárnyalja. 

Levente 4 évvel ezelőtt kezdett el  foglalkozni a brazil ju-jitsuval. Ez a sportág olyan harcművészet és harci sport, amely elsősorban a küzdelemre és különösen a földi harcra összpontosít. A ju-jitsu a judóból és más japán harcművészetekből származik,  és fontos alkotóeleme az MMA-nak. Különböző pozíciókért és tevékenységekért jár pont, de ha az egyik versenyző feladásra kényszeríti az ellenfelet (karfeszítés, lábfeszítés, fojtás), akkor rögtön győzött. Egy kis ízelítő ebből a sportból itt látható.

Levente az elmúlt  4 évben elért számos hazai és nemzetközi sikerei mellett a tavalyi évben megkapta az év felfedezettje sportolói díjat, illetve Kecskemét város elismerését a 2017-ben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményeiért. Kezdetben heti 3 alkalommal járt edzésre, jelenleg heti 6-7 alkalommal készül a versenyekre. Gratulálunk az eddig elért eredményeihez és kívánjuk, hogy a sportágba belefektetett sok energia a későbbiekben is meghozza gyümölcsét!

Submitted by talmacsi.jozsef on