2018. 11. 15.

Az eredeti, világszerte bevezetett program elnevezése "Teddy Maci Kórház", amely a nemzetközi elnevezés tükörfordítása. A gyermek a kedvenc plüssállatának gyógyításán keresztül találkozik az egészségügyi ellátással, olyan stresszmentes környezetben, ahol ő maga nem beteg. Az orvostól való félelmet szerepjátékkal, a tűtől való félelmet szituációs játékokkal igyegkszik csökkenteni. A "Gyógyító Bocsok" program szerepjáték formájában fogadja a kis doktorok segítségével a plüss beteget. Megvizsgálják, bekötözik, megműtik. Természetes orvosi, műtős ruhában "igazi" környezetben dolgoznak.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítvány Gyógyító Bocsok gyermek egészségügyért program önkéntesei, szabadidejükben keresték fel osztályunkat. Kötetlen hangulatban, sok-sok ismerettel gyarapodva nagyon sok élményben volt része a gyermekeknek. Az osztály egyik fele házi orvosi rendelő volt, a másik fele egy kórházi műtő. Mindenki mindkét részben "dolgozhatott". A gyorsan elrepülő óra végén a "Gyógyító Bocsok" doktorrá fogadták a tanulókat.

Külön köszönetet mondunk a mi osztályunkat meglátogató két önkéntesnek: Dr. Szöllősi Barbarának és Dr. Tankóné Kiss Gabriellának, akik végtelen türelemmel és szeretettel foglalkoztak tanítványainkkal.

Szabóné Adorján Erika és Rimár Zsuzsanna tanítók

Submitted by adorjan.erika on