2018. 04. 24.

A múlt szombati tanítási napon az iskola az egészséges életmód támogatásának érdekében egészségnapot rendezett. Ennek keretében a diákok csoportokra bontva különböző programokon, előadásokon vehettek részt.

A rendőrség közreműködésével kipróbálhattunk egy átalakított biciklit, amelynek sajátossága volt, hogy ellenkező irányba tartott, mint amerre irányítottuk. Ezzel szemléltették a „részeg” biciklizést, ami senkinek sem sikerült. Ugyancsak a rendőrség segítségével kaptunk egy szemüveget, és kipróbálhattuk, hogy milyen részegnek lenni. Elég ijesztő volt, hogy a nevünket se tudtuk felírni a táblára. A rendőrség pszichológusa tartott egy előadást a káros szenvedélyekről. A sok ismert információ mellett új dolgokat is megtudtunk.

A RÉV szenvedélybetegeket segítő munkatársai játékos foglalkozáson tereltek bennünket a függőségekkel ellenkező irányba sok nevetés és vidámság közben.

Az Anonim Alkoholisták Kecskeméti Szervezetének képviselői saját élettapasztalataikat mesélték el, amit még sokáig szívesen hallgattunk volna. Megdöbbentő volt, hogy milyen könnyen függővé lehet válni, és aztán milyen nehéz megszabadulni függőségeinktől.

Közben folyamatosan lehetőség volt véradásra, ahol 18 év feletti diáktársaink, valamint szüleink, testvéreink és tanáraink közül 37-en adtak vért, ezzel sok-sok ember gyógyulását segítették elő.

A nap végén az osztályok egy teszt kitöltésével mérték össze erejüket. A teszt eredményének, valamint a véradók számának alapján három osztály tortával zárhatta a napot.

Menyik Bence, Fazekas Teréz, Tatár Erzsébet, Babák Blanka, Kisjuhász Máté 11.b

Submitted by matusz.gabriella on