2024. 02. 29.

Kedves Diákok és kedves Szülők!

A Piarista Gimnázium szóbeli felvételi vizsgáira 2024. március 5., kedd - március 9., szombat között kerül sor hétköznap délután 13:40-16 óra között és szombaton 9-11:40 óra között.

A vizsgákra külön írásos behívót NEM KÜLDÜNK, ebben a cikkben a lap alján található csatolt dokumentumban tájékoztatjuk Önöket arról, hogy melyik napon, hány órára és melyik terembe kell jönniük.

lista folyamatosan bővül, ahogy a jelentkezési lapok beérkeznek, melyeket azonnal feldolgozunk és kitűzzük a szóbeli időpontját. Amennyiben nem jó az Önöknek kijelölt időpont, hívják bizalommal Golyha Ilona iskolatitkárt  (76/506-912, 30/603-65-29), aki készséggel ad másikat. Szintén őt keressék, ha nem látják gyermekük időpontját vagy nem tudják oktatási azonosítójukat.

Adatvédelmi okokból e listákon nem a jelentkező neve, hanem oktatási azonosítója olvasható. Hogy könnyen megtalálják gyermeküket, a Ctrl F gombok megnyomásával a képernyő felső sarkában megjelenő kereső mezőbe írják be gyermekük oktatási azonosítóját, melyet ha megtalál a gép az oldalon, színes háttérrel kiemeli. Amennyiben nem látják gyermekük időpontját, ez azt jelenti, hogy még nem kaptuk meg a jelentkezési lapjukat.

Mit hozzon a felvételiző magával?

  • személyi igazolványát,

  • elektronikus naplóból kinyomtatott eredményeit,

  • kézzel írt önéletrajzot - ami kb. 1 oldal terjedelmű hagyományos fogalmazás legyen a családjáról, eddigi tanulmányairól, szabadidős tevékenységéről, érdeklődéséről, továbbtanulási céljairól stb. 

  • hitoktatói ajánlást (ha a jelentkező járt hittanra)

  • okleveleket, elismeréseket (ha tanulmányi-, sport- vagy művészeti tevékenységéért kapott)

A szóbeli vizsgán olvasási-szövegértési feladatot kapnak a jelentkezők: egy ismeretlen szöveget kell előbb magukban, majd egy részletet hangosan felolvasni. Ezután lényegkiemelési, szövegértési és szövegalkotási feladatokat kell megoldaniuk. A szövegek változatos témájúak: növény- és állatvilág, történelem, művészetek, sport stb. Nehézségi fokuk a tankönyvi szövegekhez, ismeretterjesztő írásokhoz hasonló.

Tételekből tehát NINCS felelés a szóbeli vizsgán!

Ha több tanulmányi területet is megjelölnek a gimnáziumban, csak egyetlen szóbeli vizsgát kell tenni, ennek eredménye minden tanulmányi területre érvényes.

A felvételiző diákkal és a szülőkkel személyesen beszélgetünk el az iskolaválasztás motivációiról, ezért kérjük, hogy a felvételizőt kísérjék el szülei.

Gere Lajosné intézményegység vezető

Csatolmány: (hamarosan felkerülnek a szóbeli beszélgetés beosztásai)

Submitted by gerene.zsuzsa on