2018. 12. 03.

Idén is a test-szellem-lélek hármasságát szem előtt tartva készültünk a Patrociniumra. Már az előző héten megkezdődött és három napon át tartott az oratio continua, melynek keretében minden tanuló részt vehetett egy-egy tanórán az egymásért való imádságban. A hét két napján sportvetélkedőkre került sor, ahol újra gazdára talált a Kalazanci Kupa, továbbá az idei év újdonságaként az osztályok 3-4 fős csapatai „Kalazancius mentőakció” címmel szabadulószobás játékban vehettek részt a könyvtárban.

A Patrocinium hetét lelki nap zárta, melynek témája a példakép, példaképpé válás volt. A Kalazanci Szent József tiszteletére bemutatott ünnepi szentmisén Nagy Attila házfőnök atya a piarista rend alapítójának alakját és életét állította elénk példaként, majd az 5.-esek Az igazi csoda, a 6-7-8.-osok pedig A jövő kezdete című filmet tekintették meg. Ezután csoportfoglalkozások következtek, ahol a filmről beszélgettünk, illetve különböző gyakorlatokkal igyekeztünk magunkra vonatkoztatni és elmélyíteni annak üzenetét.

A lelki nap záróakkordjaként a tornacsarnokba vonultunk, ahol úgy helyezkedtünk el, hogy a csaknem háromszáz diák és pedagógus évfolyamonként egy-egy szívet, együttesen pedig egy szép virágot formázott, ezzel foglalva össze Kalazanciusnak, illetve a filmek főszereplőinek, Aggie-nak és Trevornak a saját környezetüket megváltoztató, megjobbító életének, áldozatának értékét és szépségét.

Köszönet a lelki nap programját összeállító, a szervező és a foglalkozást vezető kollégáknak, továbbá a programok lebonyolításában aktív szerepet vállaló technikai munkatársaknak, és nem utolsó sorban az előkészületekben és utómunkálatokban segédkező diákoknak!

Telek Péter Pál tagozatvezető

Submitted by agocs.andrea on