2009. 03. 26.
III. 14-től 21-ig francia nyelvet tanuló diákok egy kisebb csapata tanáraik kíséretében Dél-Franciaországban járt, Montpellier környékén. Testvériskolánk egy kis városkában, Gigean-ban van, ahol nagyon kedvesen fogadtak vendéglátóink. A diákokat francia családoknál szállásolták el.

Néhány emlékezetes program az ott töltött hétből:

  • Montpellier megtekintése
  • látogatás egy modern festészeti galériában
  • tengerparti fürdőzések
  • sólepárló telep bemutatása
  • Sete városának megtekintése.

A testvériskolai projekt keretében a helyi, francia diákokkal, valamint német vendégdiákokkal együtt a fogyasztási szokások jellegzetességeit és változásait tanulmányoztuk a különféle programok keretében. A fő attrakció az volt, amikor a különféle országokból származó élelmiszeripari termékek csomagolópapírjaiból és dobozaiból a diákok elmés alkotásokat készítettek, amiket később kiállítottak. A magyar diákcsapat (Diószegi Dániel 12.b, Nagy Ákos 11.b, Krilov András 10.b, Soós Zoltán 10.b) egy vitorlás hajót készített az összegyűjtött hulladékokból, aminek a tetejére odakerült a magyar zászló.

Sok-sok élményben volt részünk a kint eltöltött egy hét alatt, és mellesleg a francia nyelvtudásuk is erősödött diákjainknak az idegen nyelvi környezetben.

Várjuk áprilisban a francia és spanyol diákok és tanáraik viszontlátogatását.

Vallent Brigitta - Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on