2011. 01. 24.

Január 16-tól 23-ig egy hetet töltött nálunk a pontoise-i École Saint Martin testvériskolánk kilenc diákja Béatrice Blot kísérőtanárukkal. Vendégeink három napot Budapesten töltöttek, melynek során számos múzeumot, nevezetességet meglátogattak, többek között a Bazilikát, a Parlamentet, az Operát, a budai várnegyedet, a Nemzeti Galériát, a Mátyás-templomot, a Terror Házát, a Citadellát, a Nemzeti Múzeumot, a Vásárcsarnokot.

A francia csoport egy napot Kecskemét felfedezésével töltött, ennek keretében sokat sétáltak városunkban, megtekintették a Városházát, a Katona József Színházat és a kecskeméti filmstúdiót.

Pénteken iskolánkkal ismerkedtek, részt vettek francia- és angolórákon.

A cserediák-kapcsolat, melyben a Ward Mária Leánygimnázium diákjai is részt vettek idén, jövő ősszel folytatódik, mikor újabb magyar diákok látogatnak majd el Pontoise-ba és Párizsba.

Köszönjük Vallent Brigitta tanárnőnek francia vendégeink magyarországi programjainak megszervezését, Tóth Ágnes tanárnőnek, a Ward Mária Leánygimnázium pedagógusának és Mikulás Domonkos igazgatóhelyettesnek a közreműködését, valamint diákjaink és szüleik segítségét. 

Submitted by nagy.attila on