Francia nyelvű módszertani továbbképzés Nizzában
2023. 08. 26.

Az Erasmus+ projekt keretében egyhetes francia nyelvű továbbképzésen vettem részt Nizzában a Francophonia nyári egyetem szervezésében. A kurzus tematikája a diákok motivációjának erősítésére épült.

A továbbképzésen a modulok keretében osztrák, román, magyar, grúz, algír, olasz, spanyol, portugál, orosz, ír, canadai, lengyel, marokkói, perui tanárokkal dolgozhattam együtt.

A kommunikáció nyelve a francia volt, ezért választottam ezt a kurzust. Célom a módszertani eszköztáram és a francia nyelvi kommunikációs készségem fejlesztése volt.

A modulokon megismerkedhettünk az új DELF nyelvvizsga alapjaival, pontozási rendszerével, felkészítési módszereivel. Módszertani technikákat ismerhettünk meg, hogyan tudjuk a diákjainkat értékelni, hogy pozitívan ösztönözzük őket a tanulásra.

A program keretében számos kiránduláson vettünk részt a csoport tagjaival. Igy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjük egymást a többi kollégával és szakmai tapasztalatot cserélhessünk.

Az egyetem igazgatója bemutatta nekünk Nizza óvárosát, miközben betekintést nyertünk Nizza történelmi múltjába. Kirándultunk Villefrancheba, Monacoba, Cannesba, a mi a filmfesztiválról híres.

A tanfolyam egy gála esttel zárult, ahol a különböző országok nemzeti ételeit kóstolhattuk meg és a nemzetek táncprodukcióikat mutatták be.

Biró Anita

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-08/image_67181825.JPG?h=c0031d63&itok=0_nwOHlM
Submitted by biro.anita on