2015. 11. 07.
Fizika tanulmányi kirándulás |  2015.11.03., Budapest

2015. november 5-én a 12. évfolyam fizika fakultációs diákjai részére tanulmányi utat szerveztünk Budapestre. Az oktatási célú kiránduláshoz csatlakoztak a végzős évfolyam kémia fakultációs diákjai is.

A látogatás során először a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének Oktatóreaktorába mentünk el, ahol egy bő másfél órás program keretében először a reaktor működését ismertük meg, majd a vezérlőközpontot, a besugárzásnál használatos csőposta rendszert és az épület néhány további érdekességét. A látogatás során dr. Sziebert Máté egyetemi docens, a budapesti Piarista Gimnázium egykori diákja vezetett minket.

A kirándulás két fő programpontja között, a déli órákban a Gellért hegyet másztuk meg.

A záró programként Erzésbetvárosban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Elektrotechnikai Múzeumába mentünk el. A múzeumlátogatás során rendhagyó fizika órán vettünk részt, amelyen Jarosievitz Zoltán tanár úr az elektrosztatika, az egyenáramok és az elektromágneses indukció témakörök látványos kísérleteit a diákokkal együtt mutatta be és ismételte át az elmúlt két tanévben elektromosságtanból tanultakat.

Köszönjük a BME Oktatóreaktorának, dr. Szieberth Máté docens úrnak és az Jarosievitz Zoltán tanár úrnak a lehetőséget és a kiváló programokat.
Kovács András
archív: 
 
  
Submitted by kovacs.andras on